Recept ‘pain de campagne’

26 jun

 Voor een échte pain de campagne heb je nodig :

275 g rogge bloem, 275 g tarwe bloem, 10 g fleur de sel, 20 g verse gist, 300 ml water.  Meng de bloem met het zout.  Los de gist op in het water. Kneed het brood door er water toe te voegen.  Kneden tot een bol.  Laten rusten gedurende 1,5 uur onder een theedoek.  Brood doorkloppen en terug kneden. Deeg in een bakvorm doen.  Een kwartier laten rusten onder een theedoek.  Brood gaar bakken in voorverwarmde oven à 180°C gedurende 30 minuten.  Laten afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden. Smakelijk, Anouck met haar pain quotidien van www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: