Oogsten wat gezaaid is

23 jul

Onze fruitbomen die we drie jaar geleden hebben aangeplant geven nu vruchten.  Ik had de vorige twee jaar de hoop al een beetje opgegeven, want er was veel bloesem, maar niks fruit.  Maar nu staan ze daar, met doorhangende takken van de zwaarte van het de appels, de peren, de abrikozen, de nectarines, de pruimen en de mirabellen ! Om confituur te maken van abrikozen : 1 kg fruit halveren, pit eruit en laten marineren gedurende 1 nacht met een paar pitten er terug aan toegevoegd, 750 g suiker en het sap van 1 citroen.  De volgende dag een caramel maken van 250 g suiker met een weinig water. Daarin de abrikozen die nu veel vocht hebben afgegeven en dat aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken op 103°C gedurende 5 minuten.  Best met een confituur thermometer werken.  Onmiddellijk overgieten in afsluitbare potten, ondersteboven zetten zodat ze vacuum trekken en degusteren bij abrikozentaart, bij een stukje blauwe kaas of bij het ontbijt met vijgenbrood. 
Bon appétit, Anouck vanuit www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: