Sorbet van aardbeien

25 jul

In nieuwsbrief nr 30 staat het recept om het dessert ‘Rouge mon Amour’ te maken.  De afwerktip is : voeg er een bol aardbei sorbet bij. Hierbij het recept op zelf sorbet van aardbeien te maken (met een ijsturbine) : kook zachtjes een halve kilo aarbeien in een weinig water.  Als ze plat zijn, mixen en doorsteken door een fijne zeef.  Terug aan de kook brengen met 250 ml rode wijn type vin de pays d’Oc én 200 g kristalsuiker.  Zachtjes laten pruttelen gedurende 10 minuten.  Laten afkoelen en in de ijsturbine tot sorbet laten draaien.
Veel kookplezier ermee.  Anouck vanaan de ijsturbine in de keuken van www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: