Zwemkrab of etrilles

19 aug

In het seizoen van de etrilles of zwemkrab, vraag ik Yannick om naast zijn lekkere oesters uit de Golfe du Morbihan, ook deze krabben te koken.  Er zit peuzelwerk aan, maar het is heerlijk vlees met een fijne smaak.  Anouck vanuit het zonnige Bretagne (24°C, witte wolkjes en een beetje wind).  www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

3 Reacties naar “Zwemkrab of etrilles”

  1. VANDERSTOCK Roland 24 augustus 2010 bij 13:21 #

    Bijna dagelijks kijk ik naar de BLOG van Anouck (la maison blanche aux volets bleus) sinds wij daar twee dagen logeerden. Onze dochter met haar echtgenoot alsook wij genieten nog nà van ons verblijf aldaar.

  2. yvonne 1 september 2010 bij 15:35 #

    Hallo
    ik ben net terug van het mooie eiland in de ee, en heb een vraag de bult krab zo noem ik hem maar …hoe maak je die eet klaar en wat is te eten vroeg me af of jullie het wisten
    hoe dn ook geniet nog van jullie reis
    Bedankt Yvonne.

    • Bonjour uit Bretagne
      bult krab is grappig gevonden, ze heet in het echt spinkrab, in het Frans arraignée. Krab koken gedurende 20 minuten in gezouten water. Alles is eetbaar behalve de kieuwen. Daar komt u vanzelf wel achter wat dat is. Dat is nl. het enige gedeelte dat niet lekker is. De rest, ook de koraal zoals bij kreeft, is erg fijn. Bon appétit ! Anouck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: