Pousse pied

21 sep

Pousse pied’ heet in het Nederlands ‘eendemossel’.  Het lijkt inderdaad ook op een pootje van een eend. Ik bericht erover omdat het gisteren heel uitzonderlijk op de plateau de fruits de mer in Belle – Ile mee werd geserveerd. Het is zeldzaam en het groeit in trosjes op de Bretoense rotsen net aan de waterrand.  Er zitten vaak ook hele kleine mosseltjes in. Het smaakt zo’n beetje naar garnalen.  Pousse pied wordt even gekookt in gezouten water en dan moet je het tubetje leeg eten.  Bon appétit, Anouck vanuit  www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: