Rillettes van makreel

25 sep

Markt : 1 verse makreel in z’n geheel, 75 g gezouten hoeveboter, 100 ml volle room, peper, zout, 1 koffielepel straffe mosterd, 1/2 glas witte wijn, 1/2 ajuin, 1 teentje knoflook gepeld, enkele sprieten bieslook.
Doen : snipper de ajuin en knoflook en fruit aan in een nootje boter (laat de rest van de boter goed koud in de ijskast liggen).  Fileer de makrelen en snij ze in stukken en voeg ze toe samen met de room.  Laat een half uur sudderen.  Goed kruiden met peper en zout.  Voeg de mosterd toe.  Roer nu de koude boter door deze mengeling.  Snipper de bieslook en meng het er ook onder.  Laat de rillettes afkoelen en opstijven in de koelkast een paar uur voor gebruik.  Bon appétit, Anouck vanuit de keuken van www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Meer eenvoudig te maken recepten in ons kookboek ‘de smaken van Bretagne’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: