Cider-appelgelei

4 nov

 De takken van de appelbomen hangen zwaar naar beneden.  Appel appels appelen geappeld.  Ik heb er al zoveel taarten en cakejes en compotten van gemaakt dat ik geen appel meer kan schillen.  Dus op zoek gegaan naar een recept in de grote Larousse des confitures om er gelei van te maken en daar hoef  je de appels niet voor te schillen.  Voor de gelei heb je immers extra veel pectine nodig en dat zit precies in de schil.  Dus : snij de appels in vier (allerlei soorten dooreen) en zet ze op met een fles cider op zacht vuur tot de appeltjes volledig zacht zijn.  Giet dit over in een grote zeef en laat het 24 uur uitlekken (net zoals je met kweeperen zou doen om er gelei van te maken).  Vang dan de volgende dag het sap op, weeg het af  en breng het aan de kook met de correcte hoeveelheid geleisuiker, dat vind je op de verpakking.  Laat het op hevig vuur tot gelei worden en giet onmiddellijk over in glazen potten.   Experiment : ik heb ook een deel van de het sap ingekookt met maar 50% van de aangeraden geleisuiker en dat werkt ook.  Beter om bvb bij foie gras of harde kaas te serveren.  De zoetere versie hou ik voor het ontbijt voor onze gasten morgenvroeg.  Bon appétit en veel appelplezier ! Anouck vanuit www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: