Radis noir

28 nov

Zwarte radijs, radis noir, rammenas : dat zijn die dikke zwarte penen die tussen de spruitjes en de bonen liggen.  Bretoenen eten veel boter, eh oui, beurre demi sel, dat is zo in de Bretoense genen geworteld.  Om die hoeveelheden boter af te breken eten ze dan ook veel zwarte radijs. Het heeft een veel bitterder smaak als de roze radijsjes en het werkt op de lever die dus redelijk overbelast geraakt van boter.  Handig ook om voor de feestdagen een rammenas kuur te doen : eet een paar schijfjes voor iedere maaltijd en de detox kan beginnen ! Groeten uit Bretagne, Anouck vanuit www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: