Appelketting voor Gebak Cornilly

31 dec

Eveline kan appels schillen zodat het een echte ketting wordt ! We maakten gisteren Gebak Cornilly en dat gaat als volgt : Eveline sneed rondjes uit een brik deeg;  Ze schilde appels en sneed ze daarna in schijfjes. De kookliefhebber ‘ Patissier Cornilly’, één van de andere gasten,  maakte ondertussen een beslag van 2 eieren, 50 g amandelpoeder, 100 g bloemsuiker, 20 g bloem en 50 g gesmolten ongezouten boter.  Dit beslag even laten opstijven in de koelkast. Dan op een rondje brik deeg een eetlepel beslag doen, daarop terug een rondje brikdeeg, daarop terug een eetlepel beslag.  Daarop de schijfjes appel schikken en goudbruin bakken in de oven op 170 °C gedurende 9 minuten. Geserveerd met een bolletje huisgemaakt amandelmelkijs en een coulis van bramen uit de tuin.  De ambiance zit er goed in, dat belooft voor vanavond ! Anouck vanuit www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: