Over slaatjes & schilderen

15 jan

Direct resultaat heb je natuurlijk als je schildert.  Onze luiken zagen er zes jaar geleden zo uit en nu zijn ze ‘Frans blauw’ ! Met de kamers die we nu aan het herdoen zijn, is het net zo : direct resultaat en dat motiveert.  Met ons EMDH dieet is het net zo, je ziet direct resultaat ! We eten nu veel slaatjes die zowiezo lichter verteerbaar zijn, maar ook lekker, zoals deze die we gisteren aten.  Voor 2 personen : meng roquette sla met molsla over twee diepe borden.  Rasp er schilfers Parmezaanse kaas over.  Snij dunne schilfers rijpe avocado met een dunschiller erover.  Verdeel er een eetlepel kappertjes over.  Bak pijnboompitten goudbruin en verdeel.  Snij vier dunne plakjes Parma ham in reepjes en verdeel.  Snij 8 ansjovisfilets (gezouten en op olie) in stukken en verdeel.  Snij een rode ajuin en dunne ringen en verdeel. Maak de dressing als volgt : mix 8 ansjovisfilets samen met een handvol pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, een stuk rijpe avocado, fleur de sel en peper uit de pepermolen met uw beste olijfolie en het sap van halve limoen.  Verdeel de dressing over de sla (u zal nog over hebben voor een tweede portie). En bak 6 dunne plakjes Parma ham op in een hete tefalpan zonder vetstof toe te voegen en verdeel dit ter afwerking over de borden.  Bon appétit, Anouck tijdens de klusjes in www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: