Jantje zag eens perziken hangen en maakte er een taart van…

21 sep
Oogst van 1 klein perzikboompje

Ik vond ze nog zo groen die perziken, maar toen ik er in neep, bleken ze erg rijp te zijn. Vanbinnen zijn ze knaloranje. Ze smaken zoet.  Ze zijn sappig.  Enfin top perziken 🙂 !! Ze gaan in taarten, in compotes, in marmelades.  Gisteren heb ik er een alvast twee taarten van gemaakt, 1 voor onze gasten, 1 voor onze buren.  De buren verwennen ons immers met walnoten, druiven en mooie rozen.  De perzikentaart heb ik gemaakt met hun walnoten.  Recept : 1 pak zanddeeg uitrollen, inprikken met een vork, in een vorm leggen bekleed met bakpapier en in de ijskast zetten gedurende 1/2 uur.  Ondertussen een beslag van maken 120 g gepelde en gemalen walnoten met 120 g gesmolten hoeveboter en 100 g rietsuiker, daar een ei doormengen en 2 eetlepels kastanjebloem.  Dit beslag verdelen over het zanddeeg.  De perziken halveren, pit eruit halen en pellen (onze pellen zijn erg hard dus dat gaat gemakkelijk).  De perziken verdelen over het beslag.  Nog enkele gepelde walnoten die gehalveerd zijn er tussen stoppen en de taart afbakken op 170°C gedurende 30 minuten.  Overstrooien met bloemsuiker en laten afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden.   Meer zoete gerechten vind je terug in ons dessertenkookboek, bij ons te bestellen of in De Standaard Boekhandel of bij de Habitat !  Bon appétit vanuit het licht bewolkte, af en toe zon, 19°C Bretagne.  Geniet van deze eerste herfstdag ! Anouck in www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: