Vanille roomijs zelf maken

28 okt

Sinds ik een sorbetière heb, maak ik zeker 2 keer per week vers roomijs of sorbet.

Heb meteen genoeg ijs gedraaid voor de grote bende die we morgen over de vloer krijgen.  Bij Léon vanmiddag verse melk gaan tappen, ben de poulekes gaan motiveren voor extra eitjes.  Voor de kinderen roomijs puur natuur van smaak,  voor de ouders met amandelmelk en ‘fine de Bretagne’.  Fine de Bretagne is de Bretoense tegenhanger van de Normandische Calvados.  Minder bekend maar zeker zo lekker !

Basis recept : 6 eierdooiers + 100 g kristalsuiker tot wit schuimig geheel opkloppen.  250 ml volle melk + 250 ml volle room aan de kook brengen.  Dit aan de eieren toevoegen. Afkoelen en tot ijs draaien in sorbetière.

Bon appétit, Anouck vanuit het mooiste departement van la douce France in http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: