Feestconfituur

20 nov

Eh oui, les confitures ! Een feestelijke confituur kan uiteraard niet achterwegen blijven in mijn lijstje feestelijke recepten.  Het is hét moment om deze te maken, het is met rozenbottels en het wordt eerder een gelei dan een confituur.  Pluk (met handschoenen) 2 handenvol rozenbottels.  Spoel ze en breng ze aan de kook in 200 ml water.  Als ze gaar zijn, draai je ze door een passe vite. Vang de rozenbottelspijs op en breng dit met een glas water en  100 g rietsuiker zachtjes aan de kook.  Laat indikken en giet over in een confituurpot.  Laat afkoelen, dek af en bewaar in de koelkast.  De gelei moet een paar dagen kunnen opstijven.  Heerlijk met vers gebakken brood ! Smakelijke groeten van Anouck.  Alle info over onze kookateliers en verblijfsmogelijkheden op http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: