Cakejes in alle vormen en smaken

29 nov

cakejes in alle vormen en smaken

Ik ben in Rennes een gevaarlijke winkel voor de portemonnaie binnengewandeld ! Ze hebben er alle bakvormen die je maar kan bedenken.  Dus direct aan het bakken geslagen met dat    nieuwe speelgoed.  Cakejes met appels van onze tuin, met peperkoekenkruiden van La Grande Epicerie, met gember om goed op te warmen, met goji bessen, met groene thee, met wasabi sesamzaadjes, … noem maar op.  Het basis recept voor een twaalftal cakejes in de grootte van een cupcake : smelt 90 g ongezouten boter met 10 g gezouten boter op laag vuur.  Maak het beslag : meng ondertussen 2 eieren met 80 g kristalsuiker en 20 g rietsuiker, voeg 70 g bloem, 10 g kastanjebloem en 20 g amandelpoeder alsook 1 koffielepel bakpoeder toe.  Beboter (gebruik een beetje van de gesmolten boter) met een penseel de bakvormen (ook al staat er op de verpakking dat dat niet hoeft !) en bestuif met een beetje bloem.  Meng de gesmolten boter onder het beslag.  Doe dit beslag in de cakevormpjes en doe in iedere cake een ander ingrediënt zoals hierboven aangegeven.  Bak de cakejes in een voorverwarmde oven à 180°C gedurende een tiental minuten.  De baktijd hangt echt af van uw oven.  De cake is gaar is als je met een mespunt erin steekt en er geen beslag meer aankleeft.  Verleng zo nodig de baktijd.  Veel bakplezier ! Anouck vanuit http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: