Knolselder risotto

7 jan

Recept voor knolselder risotto : snij knolselder in blokjes zo groot als rijstkorrels.  Kook ze gaar (net onder zetten) in rauwe melk (te vervangen door volle bio melk) tot de knolselder gaar is.  Dit duurt 30 tot 50 minuten, naargelang de hoeveelheden waarmee je wil werken.  Doe dit vooral op een zeer laag vuur.  Als de groente gaar is, voeg er dan koude gezouten boter aan en roer door, en dan gemalen Parmezaanse kaas, roer door.  Eventueel bijkruiden met peper en zout.  Maar laat de knolselder zo veel mogelijk puur tot z’n recht komen.  Joris gebruikte deze knolselder risotto bij het voorgerecht voor oudjaar, met gebakken St Jakobsschelpen erop, een brikdeeg gevuld met varkenspoot en afgewerkt met truffel uit de Lubéron. Bon appétit, Anouck vanuit http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: