Aubergine & avocado

9 jan

de eerste laag aubergine...

Laatste keer naar onze rode muur gekeken vanochtend, er staat nu een mooi warm zacht aubergine kleurtje op rond de haard ! Vanavond gaan we weer verder met het EMDH dieet  met een heuse wintersla.  Recept : meng half om half veldsla en krulandijvie.  Maak een vinaigrette door een rijpe avocado te mixen met 1 eetlepel sesamolie en het sap van 1/2 limoen en 2 gezouten ansjovissen op olie.  Ondertussen de filet van zonnevis in kleinere porties snijden en met olijfolie en limoensap overgieten, kruiden met peper en fleur de sel.  De sla verder afwerken met stukken rijpe mango, gebruinde sesamzaadjes, gesnipperde bieslook en in vieren gesneden spruitjes die kort gewokt zijn in olijfolie.  De vis ondertussen gaar bakken in een voorverwarmde oven à 170°C gedurende 7 minuten en serveren op de sla die afgewerkt is met de avocado dressing.  En om het niet saai te maken, in plaats van een feestelijk glaasje water komt er nu een granaatappelsapje bij ! De kilootjes vliegen eraf bij ons en de liters verf vliegen er op tegen de muren !! Anouck vanuit het nog steeds witte huis met blauwe luiken die we niet gaan schilderen 🙂 !

3 Reacties naar “Aubergine & avocado”

  1. vloeberghen 9 januari 2012 bij 17:45 #

    Hei,

    dat aubergine in plaats van rood rond de haard willen we wel eens zien, wanneer komen de foto’s???

    Groetjes.

    Linda en Eugène

  2. Arlette en Luc 9 januari 2012 bij 21:43 #

    Niet te veel de kilo’s er laten afvliegen hé, want anders blijft er niks meer over.

    Groetjes vanuit Zoersel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: