Sojamelk voor vanille ijs

13 mrt

 

Onze gasten lopen rond met een rood verbrand neusje en een bruin voorhoofd. Zalig weer is het hier ! De koeien van Leon vragen zich echter af waar ik blijf met mijn melkfles, want deze week vervangen we voor één van onze gasten koemelk door geitenmelk en sojaproducten. Ik was er eerlijk gezegd een beetje sceptisch aan begonnen aan mijn vanille ijs met soja melk en soja room, maar dat was niet nodig want het is erg lekker bevonden. Receptuur: 400 ml sojamelk inkoken met 100 ml sojaroom en een vanillestokje opengesneden.  Ondertussen 6 eidooiers opkloppen in de keukenrobot met 70 g rietsuiker tot een wit stevig geheel.  Hieraan de nog warme sojamengeling aan toevoegen al kloppend.  Laten afkoelen en tot ijs draaien in de sorbetière. Bon appétit, Anouck vanuit het bijna zomerse Bretagne in http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: