Bisque van langoustines en bouquets

25 sep

Onze gasten zijn vandaag in 4 windrichtingen op excursie getrokken na een stevig ontbijt à la ‘MBVB’ (met gesouffleerde eitjes, pannenkoekjes, paté, abdijkaas, huisgemaakt brood, verschillende confituren en de eerste appels uit onze boomgaard). De enen zijn naar Roscoff, de anderen naar de Golfe du Morbihan, nog anderen vieren hun huwelijksverjaardag in een stemmig grill restaurantje in Carnac, en het laaste koppel is op wandel. Wij zijn volop aan de kook voor vanavond met krab, langoustines, zonnevis, gember, citroengras, pomelo, timanoix kaas en pruimen die in mijn taartje gaan vallen. Morgen trekken we samen naar Yannick voor een uitgebreide oesterpicknick. Daarvoor staat nu de bisque van langoustines en bouquets (onze Bretoense roze garnalen) te pruttelen. Joris heeft daardoor veel bijval bij de poezen die de lekkere geur niet kunnen weerstaan en één voor één eens binnen wippen om te snuffelen ! Alle info over verblijfsmogelijkheden op onze site http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

2 Reacties naar “Bisque van langoustines en bouquets”

  1. coffeecommunicator 25 september 2012 bij 14:38 #

    Ik ruik het tot hier. Onevenaarbaar, de bisque van Joris. Maar die taart waar jouw pruimen in vallen Anouck zou ik ook wel lusten. Chansards, jullie gasten.

    • gerd huwels 26 september 2012 bij 07:17 #

      inderdaad, ’t is nie lekker maar superlekker!!! en wij hier maar “genieten” van wind en regen… enfin ons belgisch potje eten zal ook wel smaken zeker? smakelijk aan de gasten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: