Onze vishandel Guillaume in Vannes werkt enkel met wilde vissoorten, liefst nog met de lijn gevangen. Aan elke vis die met de lijn gevangen is, hangt er een label met de naam van het schip zodat de vangst traceerbaar is. Joris heeft een nieuw gerecht gemaakt : zeebaars op vel gebakken, afgewerkt met zeste van citroen, geserveerd op een lichte aardappelpuree met gezouten boter en citroensap, daarrond schijfjes knolselder in cassis geblancheerd, daarop een spruitenblaadje met daarin opgebakken eekhoorntjesbrood, afgewerkt met toefjes saus van boleten, schorseneren en een crumble van boereham. Bon appétit ! Onze gasten zijn vandaag op stap naar de Golfe du Morbihan. Ze huren een Vélib (velo à louer in Vannes) en gaan zo een fietstochtje maken. We wensten hen veel succes want er staat een behoorlijke westenwind vandaag. Vanavond staan er oesters op het menu met pastinaak, daarna griet, dan een uitgesproken geitenkaasje met coulis van onze eigen druiven en mijn peren zijn net gepocheerd om er een Tarte de Madame Odile van te maken. Geniet van het weekend ,doen onze gasten ook !
Nieuw gerecht met wilde zeebaars
27 okt- Reacties 3 reacties
- Categorieën recepten
3 Reacties naar “Nieuw gerecht met wilde zeebaars”
Geef een reactie Reactie annuleren
Archief
- januari 2023
- november 2022
- september 2022
- augustus 2022
- juli 2022
- juni 2022
- mei 2022
- april 2022
- maart 2022
- februari 2022
- januari 2022
- december 2021
- november 2021
- oktober 2021
- september 2021
- augustus 2021
- juli 2021
- juni 2021
- mei 2021
- april 2021
- maart 2021
- februari 2021
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
- maart 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- augustus 2014
- juli 2014
- juni 2014
- mei 2014
- april 2014
- maart 2014
- februari 2014
- januari 2014
- december 2013
- november 2013
- oktober 2013
- september 2013
- augustus 2013
- juli 2013
- juni 2013
- mei 2013
- april 2013
- maart 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- augustus 2012
- juli 2012
- juni 2012
- mei 2012
- april 2012
- maart 2012
- februari 2012
- januari 2012
- december 2011
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- augustus 2011
- juli 2011
- juni 2011
- mei 2011
- april 2011
- maart 2011
- februari 2011
- januari 2011
- december 2010
- november 2010
- oktober 2010
- september 2010
- augustus 2010
- juli 2010
- juni 2010
- mei 2010
- april 2010
- maart 2010
Categorieën
- 10 jaar in bretagne
- aardbeien dessert
- airport rennes
- aperitiefhapjes
- aromatische pepers schuim
- b&b bretagne
- bezienswaardigheden bretagne
- bisque d'homard
- bloemblaadjes in confituur
- boeken
- brest
- bretagne à la carte
- bretagne on the rocks
- cadeau
- chambre d'hôte
- chambre d'hôtes bretagne
- chambre d'hôtes le figaro
- chambres d'hôtes de charme et tradition
- chocolade kweepeer
- chocolade truffels met gavotte
- citroenkaviaar
- citta alain
- citta anouck
- citta guy
- club van la maison blanche aux volets bleus
- column frut
- column gazet
- column krant
- cooking on vacation
- cooking workshop
- country living
- culinary
- de beestenboel
- de smaken van bretagne
- de smaken van de midi
- desserten anouck celie
- dim sum oesters
- fête maritime brest 2016
- ferme lintan fromage blanc
- flights brittany
- frambozen appel rozen confituur
- ganache chocolade
- gastentafel
- gelei kweepeer
- gember truffel bieslook
- goudschilfers patisserie
- granité
- granithé
- hazelnoten
- hoe sorbet maken van thee
- interior magazines
- kaastaart
- kochwerkstatt
- kookateliers in frankrijk
- kookworkshop
- koraalsaus
- kreeft
- kreeftenbisque
- la maison blanche aux volets bleus
- local producers brittany
- macarons vlier
- maison d'hôtes
- marché bretagne
- marco polo rood
- market
- market brittany
- markten in bretagne
- Michelin
- navelkruid
- noix de coquilles st jacques erqui
- nombril de venus
- noten taart
- nouvelle saison coquilles st jacques
- oesters bretagne
- oesters voorgerecht
- op culinaire ontdekkingstocht
- oysters tasting brittany
- peren
- peren taart
- puntaletta
- quoi faire en bretagne
- ratafia
- recepten
- recepten anouck
- recepten joris
- rouge mon amour dessert
- rozenblaadjes confituur
- sauce corail
- scallops brittany
- serre
- sorbet frères mariages
- st jakobsvruchten
- storm
- taart maken
- taller de cocina
- theewinkel parijs
- thermomix
- tonka
- topping truffel
- truffel gember mengeling
- Uncategorized
- vlaanderen vakantieland bretagne
- vluchten bretagne
- voorgerechten table d'hôtes
- welkom in mijn maison d'hôtes
- what's up in brittany
- zondagse mailing bretagne
Beste Anouck en Joris,
Ja wij volgen jullie blog steeds.
In verband met de fietsen. In juni reden ook wij in de regen langs het kanaal. Alhoewel ik regen haat op verlof en zeker in de zomer. Maar het kon ons niet deren, want steeds kwamen we met plezier terug “thuis”, om na ons te douchen te kunnen GENIETEN van jullie steeds opnieuw adembenemende gerechten en gezellig tafelen. Ook deze avond ziet het menu er hoogstaand uit. Het recept van de vis, misschien in een volgend kookboek!? Geniet zou ik zeggen. Groetjes vanuit het koude Uustakker.
:):):) !!
jullie kookboek staat altijd in mijn keuken, samen met die van jeroen mues. de specialekes bij jullie zijn altijd formidabel. ’t begint te kriebelen om terug te komen…