Nieuw gerecht met wilde zeebaars

27 okt

Onze vishandel Guillaume in Vannes werkt enkel met wilde vissoorten, liefst nog met de lijn gevangen. Aan elke vis die met de lijn gevangen is, hangt er een label met de naam van het schip zodat de vangst traceerbaar is. Joris heeft een nieuw gerecht gemaakt : zeebaars op vel gebakken, afgewerkt met zeste van citroen, geserveerd op een lichte aardappelpuree met gezouten boter en citroensap, daarrond schijfjes knolselder in cassis geblancheerd, daarop een spruitenblaadje met daarin opgebakken eekhoorntjesbrood, afgewerkt met toefjes saus van boleten, schorseneren en een crumble van boereham. Bon appétit ! Onze gasten zijn vandaag op stap naar de Golfe du Morbihan. Ze huren een Vélib (velo à louer in Vannes) en gaan zo een fietstochtje maken. We wensten hen veel succes want er staat een behoorlijke westenwind vandaag. Vanavond staan er oesters op het menu met pastinaak, daarna griet, dan een uitgesproken geitenkaasje met coulis van onze eigen druiven en mijn peren zijn net gepocheerd om er een Tarte de Madame Odile van te maken. Geniet van het weekend ,doen onze gasten ook !

Advertentie

3 Reacties naar “Nieuw gerecht met wilde zeebaars”

  1. Kathy & Herwig 27 oktober 2012 bij 14:19 #

    Beste Anouck en Joris,

    Ja wij volgen jullie blog steeds.
    In verband met de fietsen. In juni reden ook wij in de regen langs het kanaal. Alhoewel ik regen haat op verlof en zeker in de zomer. Maar het kon ons niet deren, want steeds kwamen we met plezier terug “thuis”, om na ons te douchen te kunnen GENIETEN van jullie steeds opnieuw adembenemende gerechten en gezellig tafelen. Ook deze avond ziet het menu er hoogstaand uit. Het recept van de vis, misschien in een volgend kookboek!? Geniet zou ik zeggen. Groetjes vanuit het koude Uustakker.

  2. gerd huwels 27 oktober 2012 bij 22:30 #

    jullie kookboek staat altijd in mijn keuken, samen met die van jeroen mues. de specialekes bij jullie zijn altijd formidabel. ’t begint te kriebelen om terug te komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: