Roomijs met druivensiroop

24 nov

Enkele druiventrossen zijn niet in de wijnpers beland van Joris maar mee in mijn dessert.  Druiven siroop : 2 trossen druiven (wit of blauw) afritsen en laten koken in een weinig water zodat de druiven openbarsten.  Dan dit mengsel door een puntzeef steken en goed drukken zodat je alle sap opvangt. Dit sap inkoken met een een zelfde hoeveelheid kristal-of rietsuiker tot een lichte siroop. Het moet vloeibaar blijven, zodat je de siroop rond een bolletje ijs kan gieten.  De rest van de druivensiroop kan je bewaren in de ijskast en gebruiken bij allerlei taartjes, in witte kaas, yoghurt, of bij uitgesproken kazen.

Roomijs : klop 6 eigelen met 90g rietsuiker tot een wit schuimig geheel met een keukenrobot. Kook ondertussen 1/4 l volle melk samen met 1/4 l volle room.  Voeg dit warme mengsel traag toe aan de eimengeling (doe dat in de keukenrobot, zodat de vloeistof meteen afkoelt). Laat even afkoelen alvorens tot roomijs te draaien in een sorbetière.

Samenstelling van het dessert (je hebt hier voldoende voor 6 tot 8 porties) : plet twee  Bretoense zandkoekjes en verdeel over 6 à 8 diepe borden (je moet een hoopje kruimels hebben waar het bolletje ijs op komt, zodat het niet gaat schuiven of uitlopen), dan een dikke bol roomijs, dan een geutje druivensiroop.

Bon appétit en veel kookplezier ! Anouck.
Alle info over onze verblijfsmogelijkheden op http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com

2 Reacties naar “Roomijs met druivensiroop”

  1. gerd huwels 24 november 2012 bij 15:57 #

    en ik die geen desserts lust! maar hiervoor wil ik eens zondigen… zou da siroopke ook lukken met druiven uit overijse? (serres)…

  2. coffeecommunicator 25 november 2012 bij 18:45 #

    Dankjewel voor het recept Anouck. Ik probeer het straks met Belgische druiven! (Die van uit de Overijse serres moeten extralekkere stroop opleveren 🙂 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: