Melklam

2 dec

lamsboutje voor 2 personenDeze kleine lamsbout is ideaal voor 2 personen, weegt zo’n 1/2 kg. Klaarmaken : braadslee met olijfolie, lamsbout inprikken met in schijfjes gesneden knoflook, bestrooien met zwarte peper uit de molen, Maldon zoutvlokken en dan in de oven garen gedurende 10 minuten op 200°C. Lamsbout omdraaien, temperatuur verlagen tot 170°C en nog 15 minuten laten verder garen. Als je een thermometer hebt, even inprikken en het vlees moet op het bot 60°C zijn. Lamsbout laten rusten ingepakt in aluminium folie gedurende een kwartier alvorens aan te snijden. Eenmaal aangesneden, nog even terug opwarmen in de braadslee voor opdienen. Bon appétit, Anouck vanuit http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.

 

2 Reacties naar “Melklam”

  1. coffeecommunicator 2 december 2012 bij 09:25 #

    Heerlijk receptje! Die gaartijden en temperaturen zijn echt handig om te weten en te kunnen checken. Uitproberen dus!

  2. gerd huwels 2 december 2012 bij 19:50 #

    simpel en toch lekker!!! onze boer zit spijtig genoeg zonder klein lammekes. dus het zal wachten worden op de lente…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: