Eetbare kerstdecoratie

21 dec

Eetbare kerstversiering :

In de dagen voor kerstmis is het een prettige voorbereiding om de kerstboom te versieren, lichtjes te hangen, de aangename geur van dennentakken binnen te halen, kaarsjes aan te steken én te bakken.

Hierbij het recept voor kerstversiering die u na kerst ook nog kan opeten : het zijn knapperige kruidenkoekjes die elegant staan met een mooi lint erdoor aan uw kerstboom.  U heeft er een uitsteekvormpje voor nodig in de vorm van een ster, dennenboom, of een rondje zal het ook doen.

 

Recept voor kerstkoekjes, 25 stuks

Markt : 250 gr bloem, 125 gr zachtgeworden boter (niet gesmolten), 125 gr bloemsuiker, 1 ei.  Om af te werken : kaneel, maanzaad, bloemsuiker.

Doen : meng bloem, boter, bloemsuiker en het ei met de handen tot een bol en laat rusten in de ijskast met een folie over gedurende een half uur.   Bereid een bakplaat voor met bakpapier erop waarover u maanzaad of kaneel strooit.  Oven verwarmen à 170°C.   Rol telkens een beetje beslag uit met een deegrol tot 4mm dikte.  Steek er met een uitsteekvormpje een koekje uit.  Om een lint in het koekje te kunnen steken om aan de kerstboom te hangen, maakt u er een gaatje in met een dopje van een pen.  Schik de koekjes op de bakplaat.  Als de bakplaat vol is, bakt u de koekjes in de oven gedurende +/-7 minuten.  De baktijd zal wat afhangen van de oven.  Om zeker te zijn dat ze gaar zijn voelt u even aan de onderkant van een koekje, het moet hard zijn.  Voor de koekjes afkoelen, doet u er wat bloemsuiker over dat u door een zeef strooit.  Laat ze op een roester afkoelen.  Als u er af kan blijven, heeft u nu originele kerstdecoratie. Stop er een lint door en het versieren (letterlijk) kan beginnen. Bak ze !

eetbare kerstdecoratie, spritz koekjes met kerstkruiden

eetbare kerstdecoratie, spritz koekjes met kerstkruiden

 

Eén reactie naar “Eetbare kerstdecoratie”

  1. coffeecommunicator 21 december 2012 bij 08:25 #

    Heerlijk! Dankjewel Anouck en ook voor jullie een gezellige (groene) kerst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: