Afbeelding

St Jakobsvruchten met avocado

24 jan

Recept voor een heerlijk aperitief hapje voor 2 personen : open 4 Sint Jakobsschelpen en haal de noot er zorgvuldig uit, spoel ze en dep even af en snij ze overlangs in 2. Je hebt nu 8 schijfjes St Jakobsnoot. Ondertussen een avocado pellen (dat gaat het gemakkelijkst door hem eerst even rond om rond te rollen, zo komt de pel er vanzelf af).  Het vruchtvlees mix je met een teentje knoflook, een snuifje zout, een snuifje cayenne peper en 3 ansjovis filets gezouten op olie.  Dit smeer je op 2 sneetjes boerenbrood en verwarm je een paar minuten in een voorverwarmde oven à 180°C. Als de  broodjes lichtjes gegrild zijn, uit de oven halen en met een beetje olijfolie overgieten. Op ieder broodje 4 schijfjes St Jakobsnoot leggen en afwerken met wat peper uit de molen en fleur de sel.  De St Jakobsnoten gaan net even garen door de aanraking met de warmte, maar zijn eigenlijk rauw. Met een glaasje feestelijke bubbels erbij en er kan weeral geklonken worden ! Culinaire groeten uit het mistige Bretagne, Anouck. Alle info over onze kookworkshops, table d’hôtes en verblijfsmogelijkheden vind je op onze site http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com.St Jakobsvruchten met avocado

Eén reactie naar “St Jakobsvruchten met avocado”

  1. coffeecommunicator 24 januari 2013 bij 14:46 #

    Dat wordt eentje voor het weekend. Dankjewel Anouck, heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: