Au temps des cerises…

27 apr
Onze kersenboom heeft nog nooit zo'n volle bloesem gehad als dit jaar. Hopelijk is dit evenredig met de kersenoogst die we zullen hebben binnen een maand !  Gisteren zijn onze nieuwe gasten toegekomen. Allemaal mensen die hier voor de tweede, derde en negende (!) keer terug komen. We hebben ze verwelkomd met een "vidée terre-mer", daarna een sappige zonnevis en een café gourmand. Vanochtend zijn ze na een stevig ontbijt er op uit getrokken naar Vannes, de anderen naar Quiberon en het laatste koppel is naar Ile aux Moines overgezet. Wij staan ondertussen in de keuken te kokkerellen voor vanavond. Op het menu : "bouillonbaisse", gevolgd door een blanquette met varkenswang, konijnenbil en bouletje van kruidig lamsvlees en als afsluiter maak ik een comice peer op een Bretoens zandkoekje.  Geniet van het mooie (wel frisse) lenteweer ! Anouck vanuit www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com

Onze kersenboom heeft nog nooit zo’n volle bloesem gehad als dit jaar. Hopelijk is dit evenredig met de kersenoogst die we zullen hebben binnen een maand !
Gisteren zijn onze nieuwe gasten toegekomen. Allemaal mensen die hier voor de tweede, derde en negende (!) keer terug komen. We hebben ze verwelkomd met een “vidée terre-mer”, daarna een sappige zonnevis en een café gourmand. Vanochtend zijn ze na een stevig ontbijt er op uit getrokken naar Vannes, de anderen naar Quiberon en het laatste koppel is naar Ile aux Moines overgezet. Wij staan ondertussen in de keuken te kokkerellen voor vanavond. Op het menu : “bouillonbaisse”, gevolgd door een blanquette met varkenswang, konijnenbil en bouletje van kruidig lamsvlees en als afsluiter maak ik een comice peer op een Bretoens zandkoekje.
Geniet van het mooie (wel frisse) lenteweer ! Anouck vanuit http://www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com

Eén reactie naar “Au temps des cerises…”

  1. coffeecommunicator 28 april 2013 bij 09:33 #

    Wij tellen af: nog 4 keer slapen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: